Fem geniale Facebook-triks du helt sikkert ikke bruker

Nr. 3 er utrolig søt <3

POPULÆRT: Millioner av nordmenn bruker Facebook - hver dag. Foto: AP
POPULÆRT: Millioner av nordmenn bruker Facebook - hver dag. Foto: AP

Opp med hånda om du bruker Facebook.

Mest sannsynlig var det nettopp derfra du kom over denne artikkelen. Og nå skal vi belønne deg med noen nyttige triks, som ikke mange bruker.

Det britiske nettstedet Indy100 har samlet fem flotte, og svært brukbare triks du kan gjøre for både å få mer ut av Facebook-opplevelsen og for å beskytte kontoen din.

1. Hvor er du pålogget
De aller fleste av oss bruker Facebook på en haug av enheter, som datamaskiner, nettbrett eller mobiler. Mange låner også en datamaskin for å logge seg på, og kanskje glemmer å logge helt ut.

Heldigvis har Facebook en innebygget funksjon som lar deg både se hvor du er pålogget, og logge deg ut om du ikke aner hvor dette er.

Slik gjør du det: Gå til «Innstillinger» så «sikkerhet» og trykk på «Hvor er du innlogget». Voilà, der har du nok en lang liste over steder hvor din Facebook har vært.


2. Messenger.com
Genial hvis du kun vil skravle med venner og ikke la deg friste av nettsider som lokker med diverse saker, for eksempel fem geniale Facebook-triks...

3. «Facebook oss»
Denne er veldig søt!

Skriver du nemlig inn Facebook.com/us i nettleseren din, kommer du nemlig til en helt spesiell side for deg og din kjære.

4. Se mindre
Er du lei av naboen som legger ut hundre bilder av bilen, katta eller kona? Du kan enkelt gi Facebook beskjed om at du vil se mindre av innleggene til bestemte folk.

Det gjør du enkelt ved å trykke på den lille haken oppe til høyre i en post og trykk på «Skjul innlegg». Deretter kan du trykke «Se mindre fra Nabo Nabosen», og vipps slipper du å være 100% oppdatert på livet til vedkommende.


5. Arv
Det finnes en funksjon som de færreste av oss forhåpenligvis får bruk for, men som likevel kan være greit å ha på stell.

«Minnekontoforvalter» heter den, og gir en venn eller familiemedlem mulighet til å ta kontroll over Facebook-kontoen din, etter at du har gått bort.

Du finner den under «Innstillinger» så «sikkerhet», nest nederste punkt «Minnekontoforvalter».

Personen som får kontrollen vil ikke kunne lese meldinger og se alt innhold du tudligere har lagt ut, men heller kunne ta seg av venneforespørsler, merke bilder som skal synes på minnesiden, og endre profilbilde.